top of page

Ungdomsverksamhet

Letar du efter en ny hobby? Vad sägs om FBK:s ungdomsverksamhet? I Grankulla FBK:s ungdomsavdelning finns det återigen plats för nya brandkårister. Ungdomsavdelningen är uppdelad i två grupper baserat på ålder, och de övar varje vecka med olika uppgifter som hör till brandkåren. Den yngre gruppen (8-12 år), övar på onsdagar kl. 18:00-19:30, och  den äldre gruppen (12-17 år) 19:30-21:00. Vår verksamhet är tvåspråkig.

 

Ungdomsavdelningens verksamhet bygger på veckoövningar. Vi övar på teman som behövs inom brandkåren och förstavården, men anpassat åt ungdomarna. Vi lär oss också allmännyttiga färdigheter som första hjälpen, förstahandssläckning och beredskap.

 

Det är viktigt att de inlärda färdigheterna kan tillämpas, så under träningarna simulerar vi olika typer av olyckor där kunskaperna testas. Vi arrangerar årligen en 24-timmars övning som motsvarar ett arbetspass och under övningen alarmeras ungdomarna till simulerade olyckor.

 

Verksamheten omfattar också läger och tävlingar som intresserade kan delta i. På hösten och våren ordnas kortare veckoslutsläger, medan det på sommaren arrangeras ett längre sommarläger där ungdomarna utför kurser. Vid dessa evenemang deltar brandkårer från hela Finland. Grankulla FBK har många internationella samarbeten, vilket ger möjligheter att delta i brandkårsverksamhet även utomlands. Vi deltar regelbundet i brandkårsläger som hålls i Tyskland.

 

Brandkårsverksamheten i Grankulla FBK är i princip gratis, och utrustningen lånas från brandkåren. Det enda vi önskar är att man har med egna stövlar. För brandkårsläger och andra aktiviteter har vi en deltagaravgift, men även där deltar brandkårsföreningen i kostnaderna.

 

Det krävs ingen förkunskap om brandkåren, eftersom alla ämnen utbildas från grunden under träningarna. Färdigheterna som du lär dig här kommer säkert att vara användbara även utanför brandkåren, som första hjälpen och förstahandssläckning.

 

Om du vill läsa mer om brandkårsverksamheten kan du göra det på adressen

https://www.palokuntaan.fi/brandkarsungdomar

 

Bilder från vår verksamhet finns på vår Instagram https://instagram.com/grfbkjunnu?igshid=YmMyMTA2M2Y=]

IMG_20200902_195548.jpg
IMG_20200826_203051.jpg
bottom of page